Isnin, 18 Februari 2013

Sabarlah wahai hati

Assalamualaikum...alhamdulillah cuaca hari ni mendung sesangat dan tengah dok taip ni gerenti punya hujan akan turun bila-bila masa saja...tapi tak pe kerana tu anugerah dari Nya...demam yang aku tanggung alhamdulillah dah hilang tapi sekarang mengharungi kesakitan urat tangan ku yang terseliuh...sakit bangat..sampai tak bulih nak angkat tangan pun...huhuhu..dah g urut tapi sakit lagi..mungkin ambik masa gak nak pulih..so bersabarlah wahai hati....

Hari ni aku keseorangan kerana partner aku cuti kecemasan nenek Encik suami nya telah di panggil menghadap Yang Maha Esa..Innalillahi wa inna ilahi rajiun...salam takziah buat Linda & Alip sekeluarga..semoga arwah nenek tenang dan di tempatkan bersam orang-orang yang beriman..Amin..

Hari ni sorang kat tempat kerja macam-macam karenahlah kena tanggung sorang-sorang...aku dah lama dok 'M' ada tiga budak hitam (budak india) ni..datang dok ye-ye je bawak buku and berbagai barang nak study lah sangat kan tapi mulut nyer masya'Allah pot pet pot pet tak henti-henti..dah puas pandang-pandang jeling-jeling dah aku ni tegok dorang tu tapi macam tak paham-paham plak yang dorang buat SALAH..Yes!! of couse lah salah sebab memekak kat library...ape kes...cam xde adab langsung...tu belom dengan buka lagu dia lagi tah hape bende bijik butir pun aku tak paham...lagi mendatang kan kemarahan haku boleh plak salah sorang dari depa nak curi-curi guna telepon kat ofis ni...ini sudah melampau...memang nak sangat lah kan kene gan hakak ni kn...terus aku hangin and sound je...geram betui aku macam nak pijak je budak ni kalau di berikan kuasa raksasa...huahua...dah tegur baik-baik tak reti-reti nak hargai kelembutan orang...dah lah aku ni jarang nak berlembut-lembut ni...untung lah korang dapat dengar and tengok aku berlembut....rosak kan mood aku je budak-budak itam ni...hish...grrrr...bersabarlah wahai hati...dah pergi jauh-jauh mood marah-marah tu dari aku...pergi..pergiii.....

Alhamdulillah gembira dengar ramai jiran dan kenalan dapat peluang pergi membuat umrah..syukur sesangat bagi pihak dorang..tapi terpikir gak bila lah aku nak g sana plak??insya'Allah semoga aku jugak insan terpilih untuk ke sana satu hari nanti...sape yang tak nak g tanah suci kan...Ya Allah berikanlah hambaMu ini peluang untuk  ke tanah suci Mu...Amin44...sabarlah wahai hati..insya'Allah Allah akan memakbulkan doa ku...
sekarang aku banyak menggunakan kata 'sabarlah wahai hati' pada diri ku sendiri untuk memujuk hati sendiri..hehehhe..sapa lagi nak pujuk kalau bukan diri sendiri...huhuhu...sekadar untuk mengubat hati...

Cukup untuk setakat ini cerita untuk ku coret kan...salam sayang dan kerinduan buat semua...love my family,love my all friend n love my live....


3 ulasan:

kesturi berkata...

salam ...

klu jumpa user macam ni memang kena tegas ... dan banyak le bersabar ye ..

cintadalamhati berkata...

Sabarlah wahai hati.. :')

*cik cempaka* berkata...

tulah kak kesturi..nk marah kn ade je y nk ngugut bagai..