Isnin, 8 Februari 2016

Mee Udang King Original... Kasi payung...

Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum dan selamat malam semua... Alhamdulillah dikurniakan rezeki hari ini.. Sebab ada orang 'payung' makan malam... huyeyyy...manyak syiok woooo...
Ini kali ada abang yang sudi nak payung... Kita follow je la.. Ingat nak bawa ke Teluk Intan.. Tapi senyap je la.. Nak banyak tanya wa manyak takut nanti kasi cancel belanja hah nages 1 malam maaa... 
Acu rasa tak rugi kalau uolls nak pergi try tempat ni tau... Hauliauuu punya mee udang... Dalam elergik pun Acu sapu je...muahaha... Sebab dah tertarik... Menarik... Memang hauliauuu...

Mee Udang King Original, Batu 23, Sg. Nibong... Kalau dari Kuala Selangor nak menghala ke Sg. Besar uolls pandang je sebelah kiri yer.. Nanti ada pintu gerbang masuk je terus.. Cari signboard macam kat atas tu jugak tau..

Hah.. Yang ni la Abang yang payung dan adik yang di payungkan..huahaha...

Yang ni nama menunya Pok Tek.. Macam-macam ada.. Bekas pun besar.. Mangkuk tambah rupa nya.. Ada ketam, ada udang besar, ada sotong dan ada telur.. Bekas tambah pun bekas tambah la.. Sebab yang makan tauke... Harganya 25 hengget...

Ini pula namanya King size.. Isinya udang besar-besar dan telur... Isteri tauke a.k.a sis in law punya...haha... Satu pinggan 18 hengget..

Ini saya yang punya... Bukan Ahmad Albab yang punya...hahaha... Menu yang Acu pilih Mee Udang Banjir.. Hah tu yang tersadai banyak udang-udangnya... Satu mangkuk 10 hengget...

Last menu budak petot... Kuew Teow Biasa... Sepingan 5 hengget...

Sangat bebaloi makan kat sini... Sebab udangnya besar dan segar... Kuahnya puas makan sebab sangat hauliauu... Begini 👍🏻👍🏻👍🏻 kata kau... Past tu ada yang kata mee kuning nye dorang buat sendiri... Memang tak rasa kapur macam mee kuning biasa kat pasaran sekarang... Tak nak bebel lelebih tapi memang korang patut rasa... Harga pun amat berpatutan...

Kalau tak... Tak kan camni hasilnya...

Hokeh good nite semua... Wassalamualaikum... Jom tidur mimpikan Mee Udang King Original... Jap-jap... Tenkiu sis atas photo yang u ambil yer...haha... Adik mu sangat menikmati makanan nya... Hilang kesedaran...



2 ulasan:

Norain Omar berkata...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

muhammad syahmi berkata...

Salam Cik,

Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

Terima Kasih.

Syahmi
syahmiruhaizat@gmail.com