Isnin, 17 Februari 2014

Lempeng Sepakat D' Corner


Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Salam pembuka bicara... Semoga kita semua sentiasa dalam lindungan dari Allah s.w.t...

Apa khabar rakan alam blog Acu semua?.. Acu ni tengah menanggung selsema dan sedikit batuk... Al maklum lah dengan keadaan cuaca yang panas sangat ni... Semoga Allah menurunkan hujan... Doa kita sesama yer...Tak sanggup melihat keadaan tanah yang kering dan tumbuh-tumbuhan yang layu tanpa air....  Pada kenalan semua banyak kan minum air suam tau... Jangan jadi macam Acu ni sebab kurang minum ni lah bahananya... Tapi tak pe semua ini nikmat Allah beri....

Hari ni Acu nak kongsi cerita sepetang Acu bersama sahabat-sahabat Acu yang shomel-shomel belaka...hehhehheh.... Sahabat dari tadika hingga hujung nyawa... Insya Allah... Petang semalam plan nak sangat merasa lempeng cicah sambal yang sekarang ni ramai dok citer-citer kesedapannya... Dah alang-alang semua ada baik pergi try kan... Kalau setakat dengar citer orang mesti tak tahu rasanya...

Hanya Allah je yang tahu... Sedih betul kitorang bertiga ni... Dalam kawasan perkampungan kami sendiri pun kami boleh sesat sampai ke jeti  bagai, semata-mata nak mencari gerai lempeng... Dah penat sesat baru tanya orang "mana yer kedai lempeng??"...muahahahaa.... Malu sungguh kalau dorang tahu kami ni orang kampung berdekatan....

Dalam jam 6.30 petang sampai jugak tempat yang hendak di tuju... tapiiii....
Deklan : "dik dah buka?"
Anak tauke lempeng : "Belom... Lepas maghrib kak....."
Kami semua mengeluh...huh....hampa.... takpe kuatkan semangat...sabar...

Sementara nak tunggu lepas maghrib kami pergi Kuala Selangor perkena Ice Station..


Inilah hasilnya....nyum..nyum...nyaman nye la tekak....

hah inilah nama gerainye....


sesampai je kat gerai ni kami terpesona sangat tengok nasi lemak ni.... hah gerammmmnye tengok telur yang tersembul tu....alololooo....gebusss...layannnn.....
Lempeng milo.... deklan punye... sedap jugak lempeng milo ni......

untuk mendapatkan rasa yang penuh nikmat aku ambil lempeng biasa je....
Tapi lempeng gula merah Jue tak sempat pun nak snap.... Sebab bila dah lempeng depan mata kami dah tertumpu pada lempeng memasing je dah....hahaha... Memang sedap...Besar pulak tu... Patutlah ramai yang puji... dan yang paling tip top nye tauke kedai nye suami isteri memang peramah dan mesra alam... saya suka...saya suka....hehehe... Meh laa ramai-ramai pakat turun perkena lempeng kat D' Corner Sepakat yer....


kami.....peace....

1 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Cantiknya dia bungkus nasi lemak tu Acu ;)