Khamis, 17 Julai 2014

Iftar Geng 4S

Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hii uolls... Alhamdulillah syukur kini hari ke 19 Ramadhan... Pejam celik.. pejam celik dah hari ke 19 umat Islam berpuasa di bulan yang barakah ini... Syukur ke hadrat Illahi kerana masih memberi peluang untuk bersama menjalani bulan Ramadhan pada tahun ini... dan alhamdulillah walaupun telah di uji dengan pelbagai kesakitan sebelum puasa tapi bulan Ramadhan ini Allah mendengar doa Acu yang berharap sangat dapat puasa dan sihat hendaknya... terima kasih Allah....

Bulan puasa ni memang sibuk sesangat sampai takde masa langsung nak up date entri... apa nak buat... masa cuti kang puas pulak nak cari bahan-bahan untuk memasak... nak layan lagi kehendak kakak dan anak buah nak pergi shopping raya nya mana lagi nak layan kerenah mata lagi asyik-asyik nak pejam je...hahahaha... tapi alhamdulillah semua dipermudahkan Allah...

Sempena bulan Ramadhan ni syukur sangat sebab dapat peluang berkumpul iftar or berbuka bersama kawan-kawan bekas pelajar SMK. Sultan Sulaiman Shah batch 1998 - 2002.... walaupun tak kesemuanya dapat hadirkan diri tapi yang ada tu pun dah cukup bersyukur sangat... sangat-sangat happening (lagi-lagi bila Sem gelak) dan hargai sangat usaha admin Mrs. Suhaila (Wokz) dan Mrs.Wana kita selaku admin group whatsapp kita ni...hihi... dan hargai sangat-sangat usaha diri memasing untuk menghadirkan diri pada hari tersebut... Yang dari jauh nun di Nilai turun Kuala Selangor dan yang nun di Tanjung Karang mai sini...hekhek...jangan marahh aa Ali... lepas tu tengok memasing pengang anak yang kecil-kecil lagi... yang masih baby pun ada, lagi rasa terharu Acu ni... Acu pulak setakat pegang purse je...hikhik... selepas bincang punya bincang.. pekik punya pekik dalam group whatsapp yang telah Mrs. Wok wujudkan susah payah untuk kumpulkan balik geng bekas-bekas pelajar 4S tahun 1998 - 2002 akhirnya kami memilih tempat bertemu dan berbuka di Mak Engku Steamboat & Grill di Kuala Selangor... Mrs. Wana tempah 2 meja untuk kami seramai 14 orang.... 1 meja untuk geng family dan 1 meja lagi yang masih bujang dan berangan bujang...kehkeh... tapi meja yang paling meriah opkos lah meja bujang kan... sebab meja geng family tu memula macam memalu plak.... tapi bila dah macam serasi tu ke main meriah... asyik pergi ambil makanan je... lelagi si Faid dan Naz tu...hakhakk...



Kami....


Orang kuat kami... Mrs. Wokz & Mrs. Wana.....


meja 1... meja geng family....
hah...sakan kan... ni meja 2.... meja geng bujang-bujang..

yang ni... yang ni orang kuat gak... kuat makan... huhu...
Seumur hidup Acu makan kat restoran ke kat mana-manalah kan tak pernah pun terjadi acani

v


v



v


v


Pinggan sampai kat bawah meja....kehkeh.... pecah perut wooo bila tau ada pinggan kat bawah meja.... ini hasil kerja keras Zerol & Sem....hahhaaha.. diam-diam buat hal kan....
Kami.....

Habis makan borak-borak dan layan kejap jualan perfume kereta Naz kami beransur gerak... belom pulang lagi yer... nak pulak ambil gambar kenangan bagai... tapi xmau ambik kat tempat makan tadi... so bergerak pulak ke shell... follow je la dah memasing nak bergambar... tapi kalau takde gambar pun rugi jugak kan... dah alang-alang bertemu tu mestilah nak mengabadikan kenangan bersama... sangatlah kan... dan inilah hasilnya...
Naz & family.... 

Faid & family...
Wana & buah hati nya....

Zai dan family.... tengok Zai bawa baby....


Masa ni Ali dan family tak dapat nak join coz ada hal kot... tak perasan pun dai takde... dah kenyang laju yer Aali ni balik...hahaaha... ngantuk ler tu.... biasa lagi tu... balik menonong je... apapun hari tu enjoy sangat dan rasa macam zaman muda mudi semula.... walaupun masa zaman sekolah dulu kami tak serapat mana pun sebab kami memasing berlainan kelas dan aliran.... dan ada yang pindah selepas PMR... tapi bila dah bertemu sekian lama tidak bersua macam rapat sesangat kan... Alhamdulillah... tu belom lagi adegan gurau senda di dalam whatsapp... ada sesaja story nya... memasing ada aje nak di kongsi... harap sangat persahabatan ini kekal selamanya.... dan insya Allah dengan izin Allah akan ada lagi pertemuan-pertemuan selanjutnya... Insya Allah....

P/s : wei korang yang terlibat dalam gambar dan cerita ini jangan marah-marah tau... gambar tak cantik tak ayu jangan salah kan hakak hokeh... sebab bukan hakak yang ambil ini semua gambar... ini gambar atas ehsan dorang-dorang yang ambil... tapi sekurang-kurangnya korang dah glamour jugak ni...hehhehe... mohon maaf kalau ada yang tak puas hati yer... insya Allah panjang umur raya kita mohon maaf yer...hihi...lebiu korang...





















1 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Seronok bila berbuka bersama geng bas sekolah ni CC.. akak masa dulu rajin juga buat .. sekarang semua dah lemau hehhee :)