Khamis, 3 April 2014

syohh...pergi..pergi....

Bismilahirahmanirahim...

Assalamualaikum dan salam di petang hari... erm...lain macam benor lah pulak kali ni tajuk kat atas si nun yer... bukan nak halau apa sangat pun cuma nak halau bende alah ni...

                                                                                    v


                                                                                   
                                                                                    v



                                                                                    v

bukan nak tunjuk jari yang runcing sangat tu yer...cuma nak tunjuk benda alah yang elok sesangat kat jari manis tu hah....nak tempat yang manis saje plak tu...hangin satu badan...grrrr....


Jangan uolls tak tahu itu la cik sul nama nye a.k.a bisul kasi tutup sikit itu nama... ish..ish..ishh... nak katakan aku ni tak cuci tangan lepas cebok nampak sangat lah pengotor nye kan... tapi sejak 2, 3 purnama ni kan memang cik sul ni suka lah sesangat kat aku ni...haish... kalau tak sakit tak ape gak...ni berdenyut-denyut bagai...nak ikat rambut pun payah bebenor... rasa-rasanya ni tanda-tanda awal nak di sarungkan cincin permata kot....hehehehe...ayat untuk sedap kan hati sendiri ni....

Yang telah aku kajilahkan kata cik google sebab kena cik sul ni tak jaga kebersihan...bila baca tang ni aku hangin sangat...hangin aku...ada pulak aku tak jaga kebersihan...kalau tang pemakanan tu, aku boleh terima pakai lagi...sebab aku memang suka makan...hahaha...bile pergi cek kat hospital doc kata kemungkinan besar orang yang kena cik sul ni orang yang ada kencing manis...gulp..telan air liur aku...bila aku pergi cek kandungan gula dalam darah alhamdulillah normal....fuhhh...lega...jangan nak cari pasal sangat yer kencing manis bagai...

Tapi yang pastinya, sejak umur meningkat remaja ni...eh jap remajalah sangatkan...ayat tak sedarkan diri ni...hehehe...banyak sangat penyakit yang before this aku tak pernah kena lately kena plak....hadoiii...mungkin sebab cuaca persekitaran dan tekanan or nak sedap sikit bunyinye.. stress... yang aku tanggung kebelakangan ini ada berkait rapat jugak kot...apa nak buatkan...terima seadanya lah kan...biarlah sakit di jari orang boleh nampak...tapi bengkak, berdarah di hati siapa yang tau kan...hah dalam tu...memang sekarang mood nak sentap je...huhu...apa yang terjadi pun tidak sepedih dan sedalam keluarga MH 370 tanggung...bersyukur sangat Allah masih mahu menguji aku...maknanya Allah masih ada dekat dengan aku dan sayang aku...Alhamdulillah...terima kasih Allah....semoga cepatlah cik sul ni pergi dari hidup aku....






3 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Akak bila pregnant selalu kena cik sul.. aduh sakit sungguh kan.. tapi bila lepas bersalin .. okey tak kena dah.. Petua nak cecut cik sul ni tumbuk kunyit hidup dengan bawang putih letak minyak masak sedikit lepas tu sapu pada cik sul tu.. kecutlah dia tu :)

*cik cempaka* berkata...

time kasih ye kak sebab sudi share petua ni...

kesturi berkata...

akak suka part ayat ' rasa-rasanya ni tanda-tanda awal nak di sarung cincin permata kot '
hehehe ... semoga dipermudahkan oleh Allah ... amin