Khamis, 8 Mei 2014

Petua Karipap Lebih Ranggup


Bismillahirahmanirahim....

Assalamualaikum dan salam sejahtera.... hah tu dia... tetiba je kan Acu jamu mata kome dengan gambar karipap ni kan... hah...jaga mulut jangan buka besar sangat... nanti sang lalat masuk...hihihi.... ini bukan karipap Acu buat pun... ini gambar ehsan dari Cik Google je... Acu pinjam je...hihi... Acu tak mampu lagi sebenarnya nak menghasilkan karipap hasil air tangan sendiri.... tapi Acu nak share dengan uolls petua untuk karipap lebih ranggup...

Mudah saja... uolls cuma pastikan sebelum uolls mengadun tepung gandum bersama majerin, uolls kena panaskan majerin yang telah di sukat terlebih dahulu bersama setengah cawan minyak masak. Then, biarkan mendidih. Selepas itu, barulah tuangkan minyak cair tadi ke dalam adunan tepung dan uli seperti biasa.

4 ulasan:

Rose Azadir berkata...

Assalamualaikum...saya blogwalking kt sini jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

*cik cempaka* berkata...

wsalam..salam kenal...time kasih...nt acu terjah yer...hihi...

BUNDA a.k.a KN berkata...

Terima kasih sudi lagi singgah keteratak bunda....
Memang begitulah petua untuk mendapatkan karipap yang lebih rangup....
Tapi bunda ni pun bukan yang jenis rajin sangat menggentel karipap ni....boli lagi sonang...hahaha...

inda lastari berkata...

sis nak resepi karipap gulung.. nampak macam sedap