Isnin, 6 Januari 2014

Lembutkan Ayam dan Daging

Lembutkan Ayam dan Daging



Ayam dan daging memang enak dimakan, apatah lagi kalau dibuat rendang.. Meskipun begitu, selera kita kadang-kadang terganggu kalau ayam atau daging yang dimasak adalah liat... Disini ada cara mudah untuk mengatasi masalah ini... 

Caranya bersihkan ayam atau daging terlebih dahulu, kemudian gaulkan ayam atau daging tersebut dengan nenas muda. Selepas itu, basuh dan toskan... Selain boleh melembutkan, cara ini turut membantu anda menyingkirkan bau hanyir dan lemak yang terlekat pada daging atau ayam dengan lebih mudah.

2 ulasan:

Sally Samsaiman berkata...

ohh...first time dengar ni...

p/s : dah klik nuffnang :)

*cik cempaka* berkata...

sally jgn lupe cube petua ni tau...hehehe...jom2 kt menabung di nuffnang...