Rabu, 22 Mei 2013

Anak jagaan...

Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolls... Harap semua dalam keadaan sihat dan baik....

Entri kali ni nak cerita tentang anak jagaan di rumah aku... Adam Hakimi dan Qaisara Raudha... Mereka-mereka ni lah yang menambah kan keriuhan dan menceriakan kami seisi rumah tu... Dalam usia mereka yang baru nak mengenal dunia ni memang banyak yang mencuit hati kita.... Dari baby lagi memang Mak Nora yang jaga... Sampai Adam dah panggil Mak Nora tu Mak dah... Dan Tok Ngah Ghani nye Abah....hehehhe... Rapat dengan Mak Nora je.. Dengan aku kalau nak tidur langsung tak jadi tidur... grrrrr.... Geram aku...

Adam Hakimi ni anak pada Ibu L yang satu offiice dengan aku merangkap anak abang aku... Jadi Adam Hakimi ni cucu saudara aku lah... Adam Hakimi ni anak sulung Ibu L gan Ayah Alif... Keluarga Adam duduk jauh nun di bukit... Bukit Kuching... Still kat Kuala Selangor gak lah... hehehe... Sekarang umur Adam 1 tahun 7 bulan... Tapi badan kus semangat... Kalau dapat tengok Upin & Ipin tak hinggat dah apa pun... Dok dekat gan tv... Kalau beli tiket kira Adam first class lah...hahahaha.... Past tu cam pembersih sangat lah pulak... Heboh satu rumah kalau ada benda terlekat kat tapak kaki nye... Selagi tak hilang selagi tu lah membebel tak sudah-sudah... Tapi good boy suka mandi... hehehee....


takde kasut pinjam lah kasut Are'a... jadilah pink boy...hahahaha...

Adam Hakimi.....

Kalau bergambar bagi kan dia... tak kesah pun gaya pe pun...

Manakala Qaisara Raudha a.k.a Are' a ni pulak anak Mama B... Mama B ni jiran merangkap anak saudara aku... Jangan tak tahu kat kampung aku tu semua ada sangkut-paut.... Rumah pun dekat-dekat.... Macam rumah aku dengan rumah Mama B tu kalau setakat kentut kat dapur aku boleh je dengar kat rumah Mama B.... muahahahaha..... Tapi itu kentut yang betul-betul padu laa kan... Aku idak laaa.... Mama B kerja jugak tapi tidak la dengan aku... Dulu kerja kat Tesco Kuala Selangor kedai kasut Xes tu tapi sekarang dah ubah angin kerja pembantu tukang masak kat INPEN Kuala Selangor... Are'a ni tak kesah dengan semua orang kat rumah tu dia suka... Dia boleh buat hal dia sendiri... Bagi makan cukup dia senyap lah... Kalau dia dapat handphone ermm wassalam la... kita panggil sampai hilang suara pun dia buat derk je... Are'a ni memang masa dia banyak kat rumah aku berbanding rumah nya... Sebab Mama B kerja bukan time office hour... Masa kerja kat kedai kasut XES tu lagi lah... Masuk pukul 9 pagi balik 11 malam... Are'a ni budak tahan lasak sebab Mama and Papa dia rock sikit jadi anak pun rock laa...hahhaa... Are'a tua seminggu je dengan Adam Hakimi... Kira umur Are'a sekarang ni 1 tahun 8 bulan laa... Tapi yang tak best nye liat nak mandi pagi budak ini... Bukan setakat mandi pagi je setiap kali mandi mesti ada sesi air mata... Tak pun muka tak puas hati.... Kena ugut dulu cakap nak jalan kalau tak mandi dia tinggal baru dia nak mandi... Kalau tak harammm.... Yang selalu jaga dan layan dia Angah lah... Rapat ni dengan Angah...


Ni masa Are'a kecik lagi ni... sian nanges dia...

Tengok muka nyer... dulu suka buat muka acani....


Sekarang suka pulak buat muka acani... hadoiii...asal nak amik gambar dia wat kerut cam tu..
Alhamdulillah sekarang dorang makin membesar dan makin bijak dan boleh di harapkan.... Ajar pun mudah ikut... Tapi kat umah tu kadang-kadang suka gak menyakat... Termasuklah aku...hahaaahaa.... Suka tengok muka tak puas hati dorang ni kalau kena sakat...kehkehkeh... Semoga sihat, bijak dan membesar sebagai anak yang soleh dan solehah ye.... Sayang Adam dan Are'a....muuaahhhh sayang dari Wan Cu...(tua dah aku ni)....hehehehhe

2 ulasan:

cintadalamhati berkata...

Adam ni mcm ibu dialah suka tgk kartun.. pegaruh ibu kuat sgt.. huhuhu..

*cik cempaka* berkata...

tau xpe...kahkah..