Selasa, 21 Mei 2013

Padahnya...

Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.... Sakit hati ni tau tengok hampir seminggu cbox Acu bertukar menjadi suram....huhuhu... Tak dapat nak 'borak tingkap' dengan geng-geng blogwalking... sadis nye hati..... adeiiii... Haahh panas hati punye pasal Acu terus tukaq cbox yang baru... Lagi shantek and colourful lagi.... wahahaha... Puas hati... So geng-geng blogwalking jangan segan silu ye nak tinggal kan komen or say hello kat cbox Acu hokay.....

Petang Sabtu lepas Acu pergi beli-belah ikan kat Pasir Penambang... Sini syiok beli ikan coz harga nya murah dan banyak pilihan.... Setiap minggu Acu mesti pergi Pasir Penambang ni sebab nak buat stok ikan seminggu kat rumah... Mak Nora (Akak) kalau hari kerja Isnin-Jumaat tak dapatnya nak ke kedai ke pasar bagai sebab 2 orang anak jagaan nya tu pepagi dah samapai pulak tu ke main lasak.... Tak terlayan nya nak menggangkut nye hei... Dengan naik motor pulak tu... Hai ngentikan lah kata kau... Sesekali tu ada gak Mak Nora ni bawa anak jagaan nye tu keluar naik motor tapi idak lerr bawak 2 orang sekali.... Macam Adam tu dia dah biasa naik kereta dengan Ibu nya jadi bila naik motor jadi heran sangat dia dan hapa ke lagi kalau tengok kat jalan tu tetiba ada lembu melintas... Ke main heboh dia..... haahahaaha.... Kalau Are'a plak sangat teruja kalau kita bawak dia naik kereta... Yelah dia dah biasa naik motor... tulah bezanya 2 orang anak jagaan kat rumah aku...hehehe... Hokay sambung cerita beli-belah kat Pasir penambang tadi.... Masa pergi tu Acu tak pergi sorang mesti bawak partner... Mak Nora, Jiha and Angah...

Sesampai je kat sana tengah mengila-gila pilih ikan ni... Mak Nora cuit-cuit lengan aku...haish kacau je... Orang tengah sakan ni... Yelah kan ikan tengah banyak dan segar-segar mesti kita geram kan nak pilih... kalau boleh semua jenis ikan aku nak beli...hahaa... Bila aku pandang Mak Nora dia dah gelak dah... Jiha plak muka macam sedih dan tahan malu... Sebab nya

                                                                              v
                               

                                                                              v
                                   

                                                                               v


                                                                               v

cer tengok kasut si baju oren tu.... muahaahaaa....


hahahahaha.... Sakit perut aku gelak.... Ape pesen nye si Jiha ni pakai kasut.... Rupa-rupanye dia pun baru perasan yang kasutnye sebelah lain sebelah lain.... Untuk tidak menambahkan lagi kesakitan dan kesedihan hati si Jiha ni aku control gelak... Kang tak pasal-pasal satu market ikan tu gelak kan dia pulak kan.... spoil mood.... Kata Angah tu padah nye orang tak ikhlas... Sebab sebelum pergi tadi mak nye (Mak Nora) tu suruh dia pergi ambil besen untuk bekan ikan nanti,... Sakitlah hati Jiha sebab dia dah duduk dalam kereta tup..tup kena keluar plak habis lah tempat dia kat tepi tingkap tu nanti orang ambik.... sebab masa nak pergi Pasir Penambang tu aku hantar Along pergi bus stend... Along nak balik Melaka 2,3 hari... Nak setle kan sikit masalah hostel nye... Dengan rasa tak puas hati Jiha kena gak keluar ambil besen... Masa nak keluar balik tu kot dia salah sarung kasut.... tu jadi lagu tu....muahahahaha.... tak boleh tahan.... Sebelah nike sebelah takde... kehkehekeh.... Itulah padah nye... kalau buat sesuatu tak ikhlas kan....

4 ulasan:

Sally Samsaiman berkata...

alaaa...kesian kat dia...smpi salah pakai selipar :P

*cik cempaka* berkata...

2 r x ikhlas wt pepun...

zila norazila berkata...

singgah sini dan follow kamu jgk:)

june mohd berkata...

hihi...memori manis untuk dikenang..:-)