Khamis, 25 April 2013

Air Sirap Limau

Bismillahirahmanirahim....

Assalamualaikum dan salam sejahtera.... hari ni aku nak share lagi resepi dan kali ni resepi air... hehehe.. Sesaje je nak share pada uolls kalau yang dah tau tu tak pe lah mungkin ada yang tak tau boleh lah try test cuba yer resepi ni....


Air Sirap Limau
Rujukan : Majalah Rasa


Bahan-bahan :-

1 1/2 liter air suam
500 ml aiskrim soda
500 ml air gula
2 sudu makan air limau nipis
1 sudu pewarna hijau
Ais kiub secukupnya

Cara-caranya :-
- Masukkan air suam, ais krim soda, air gula dan limau nipis ke dalam jug.
- Masukkan pewarna hijau. Kacau rata.
-Akhir sekali masukkan kiub ais secukupnya.
- Siap!!!....


6 ulasan:

kesturi berkata...

... antar lah segelas untuk k'mis " air sirap limau " ni
;-)

*cik cempaka* berkata...

hehehe...akak mis amik n tengok je la gmbar air 2....hehehehe

latifah zainal berkata...

air sirap limau sedap minum panas2 kan..ipah tak pernah letak aiskrim soda..

*cik cempaka* berkata...

hehehe,..memang sedap waktu panas mnum ais..tp nanti tgung la kalau batuk..hehehe..try la Ipah rsepi bru ni...sodaaapp...

Mizz Aiza berkata...

best minum tengahari ni.. simple tapi sedap.. :D

Azy HS berkata...

Jemput singgah

azyhilmi.blogspot.com

Terima kasih ;)